ua en ru

МінАТО презентувало проект плану заходів щодо Криму

МінАТО презентувало проект плану заходів щодо Криму Фото: МінАТО презентувало проект заходів по Криму

План стосується спрощення переміщення товарів і вантажів через адміністративну межу

У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України 21 березня відбулася презентація проекту "Плану заходів, спрямованих на реалізацію засад державної внутрішньої політики щодо тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Про це повідомляє прес-служба МінАТО.

"Це стосується спрощення порядку переміщення товарів (вантажів) через адміністративну межу, спрощення процедури перетину адміністративної межі, оформлення документів, що посвідчують особу для громадян, які проживають на тимчасово окупованій території", - сказав перший заступник міністра Юсуф Куркчі.

Куркчі також зазначив, що при розробці плану заходів були враховані пропозиції, що надходили під час громадських обговорень.

"Необхідно скоординувати діяльність державних органів влади для задоволення потреб українських громадян, які вимушені залишатися в окупації", - сказала керівник Програми підтримки демократичних процесів Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Тищенко.

Також на сайті МінАТО розміщена презентація проекту плану заходів щодо окупованого Криму.

Нагадаємо, 1 березня Кабмін затвердив порядок переміщення товарів у зоні АТО. Рішення було прийнято в ході засідання уряду.