ua en ru

МінАП завтра проведе з банками нарада щодо фінансування посівної кампанії

Міністерство аграрної політики та продовольства України завтра, 29 січня, проведе з банками нарада щодо фінансування посівної кампанії. Про це повідомив на брифінгу міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо фінансування вже в четвер буде перша велика нарада з банками. На наступному тижні ми збираємо також топ-5 банків спільно з НБУ і подивимося, які зараз є можливість і необхідність саме з фінансування польових робіт", - сказав Павленко.

Павленко також зазначив, що в цілому ситуація із забезпеченням посівної є приблизно такий як у минулому році. "Якщо подивитися на загальну ситуацію по забезпеченню матеріально-технічними засобами, то ми йдемо в принципі в параметрах минулого року", - сказав він.

При цьому глава відомства повідомив, що найскладніша ситуація на Донбасі.

"Те, що ми бачимо попередньо, то це питання до Донецької та Луганської області, там готовність оцінюється на рівні 18-20 %. Саме з цих областях буде проведена окрема зустріч, тому що ми розуміємо, що там є питання", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко спрогнозував за 2 роки збільшення врожаю зернових в Україні до 100 млн т.