ua en ru

МінАП спростив процедуру отримання державної підтримки на розвиток тваринництва

МінАП спростив процедуру отримання державної підтримки на розвиток тваринництва Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Для отримання державної підтримки, суб'єктам господарювання необхідно звернутися до обласної комісії та надати необхідний пакет документів

Міністерство аграрної політики та продовольства України спростило процедуру нарахування та розподілу бюджетних коштів. Про це заявив перший заступник міністра Ярослав Краснопольський, коментуючи затверджену урядову постанову № 884 щодо порядку використання коштів, передбачених у держбюджеті для підтримки галузі тваринництва, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"Зазначеним порядком мінімізовано перелік документів, необхідних для отримання державної підтримки та скасовано "конкурсний" принцип розгляду заявок та комісії Мінагрополітики з розподілу коштів. Також здійснено децентралізацію, а саме рішення щодо розподілу коштів прийматимуть в областях", - сказав Краснопольський.

Він пояснив, що для отримання державної підтримки, суб'єктам господарювання необхідно звернутися до обласної комісії та надати необхідний пакет документів.

"Після затвердження паспорта бюджетної програми на 2015 рік в областях розпочнуть роботу відповідні комісії, які здійснюватимуть нарахування і виплату коштів", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальний урожай зернових у 2015 році очікується на рівні близько 60 млн тонн.