ua en ru

МінАП: 100 тис. українців отримають паї після приватизації

МінАП: 100 тис. українців отримають паї після приватизації Фото: Олексій Павленко

Мова йде про розпаювання для колишніх і нинішніх співробітників агропідприємств

Паї після проведення приватизації аграрних держпідприємств отримають 100 тисяч українців. Про це сьогодні заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Павленка, це відбудеться в результаті приватизації аграрних держпідприємств, 90% з яких підпадають під роздержавлення.

"Той перелік підприємств, більшість з цих підприємств - майже 90% - це підприємства, які підпадають під роздержавлення. Це, у принципі, буде передача земель на громадян безкоштовно. Це колишні працівники, нинішні працівники. За нашими підрахунками, майже 100 тис. працівників, нинішніх і колишніх, цих підприємств отримають землю, буде розпаювання пройдено", - сказав глава МінАП.

Як уточнив Павленко, ця кількість стосується тільки тих підприємств, які підпорядковані міністерству.

"Загальний ефект розпаювання тих підприємств, які зараз перебувають під Мінагрополітики... я не кажу те, що не під Мінагрополітики. Тому що питання можна торкнутися, наприклад, підприємства і землі, які знаходяться під сільгоспакадемією, під академією наук - це окремий блок, це не під Мінагро", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше в МінАП пообіцяли паї для 50 тис. фермерів у результаті масштабної приватизації.