ua en ru

У МінАП розповіли про пріоритетні галузі для держпідтримки у 2018 році

У МінАП розповіли про пріоритетні галузі для держпідтримки у 2018 році Фото: Олена Ковальова (minagro.gov.ua)

У пріоритеті держпідтримки на 2018 рік виявилися тваринництво і садівництво

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України (МінАП) розповіли про пріоритетні галузі для державної підтримки в 2018 році. Про це розповіла заступник міністра аграрної політики Олена Ковальова, повідомляє прес-служба МінАП.

"У наступному році ми акцентуємо увагу на розвитку тваринництва і переробки продукції в невеликих обсягах, зокрема, на кооперативних засадах. Адже потенціал цієї галузі розкрито частково: 90% фермерських господарств орієнтовані на рослинництво і лише 1,8% - на тваринництво", - заявила Ковальова.

За її словами, в пріоритеті держпідтримки також буде садівництво. У міністерстві планують виділити кошти на холодильне обладнання та профінансувати нові галузеві проекти.

Ковальова додала, що планується профінансувати тваринництво в кілька етапів. По-перше, частина коштів піде на підтримку зростання поголів'я худоби, закупівлю молодняку великої рогатої худоби та дрібної рогатої худоби. По-друге, кошти будуть інвестуватися в будівництво тваринницьких ферм. По-третє, вперше значна частина коштів піде на придбання переробного обладнання - часткову компенсацію його вартості.

Передбачається, що для фермерських господарств відсоток компенсації може скласти близько 30%. Крім того, державна підтримка буде спрямована на розвиток зернової та круп'яної галузей.

"Зараз ми роздумуємо над створенням програми підтримки для нових фермерських господарств. Хочемо надати сільськогосподарським кооперативам і господарствам пріоритетне право в отриманні підтримки процентної ставки за кредитами. У цьому році на це ми виділили 300 млн гривень", - резюмувала Ковальова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву МінАП, що Державне підприємство "Артемсіль" за результатами I півріччя 2017 року отримало 73,3 млн гривень чистого прибутку, що практично в 4 рази більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.