ua en ru

МінАП підписав меморандум про взаєморозуміння з учасниками зернового ринку

МінАП підписав меморандум про взаєморозуміння з учасниками зернового ринку Фото: Олексій Павленко

Відомство погодило графік експортних відвантажень продовольчої пшениці

Сьогодні, 19 листопада, глава Міністерства аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко підписав меморандум про взаєморозуміння між відомством і учасниками зернового ринку в 2015-2016 маркетинговому році. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МінАП.

"Мета підписання Меморандуму - це передбачуваність зернового ринку, насамперед з точки зору експорту та забезпечення продовольчої безпеки. З учасниками ринку відпрацьований щоквартальний графік експортних відвантажень продовольчої пшениці, обсяги експорту інших культур - зафіксований загальним обсягом на весь маркетинговий рік", - зазначив Павленко.

Повідомляється, що станом на 19 листопада зернові та зернобобові культури при прогнозі 14,7 млн га зібрано на площі 14,3 млн га, намолочено майже 59 млн тонн зерна. Продовжується збирання пізніх культур, зокрема кукурудзи на зерно, сої, соняшнику і цукрових буряків.

У меморандумі перехідні запаси продовольчої пшениці визначено на рівні 2,5 млн. тонн, що відповідає шестимісячній потребі внутрішнього споживання на харчові цілі.

"Очікуємо, у 2015/2016 маркетинговому році експортувати 36 млн тонн зерна. Сьогоднішні темпи експорту дозволяють забезпечити такі обсяги", - додав Павленко.

Нагадаємо, МінАП оголосив повторний конкурс на посаду глави "Укрспирту".