ua en ru

МінАП планує залучити експертів з ЄС з досвідом роботи в кооперативах з розвитку сільських територій

У Міністерстві аграрної політики і промисловості планують залучити експертів з Європейського Союзу з досвідом роботи в кооперативах з розвитку сільських територій. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив глава Мінап Олексій Павленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Окремий напрямок буде фокусуватися на розвиток сільських територій - ми хочемо залучити кращих експертів Європейського Союзу, які мають один з кращих дослідів щодо роботи в кооперативах, саме малий і середній бізнес та розвиток сільських територій є зараз дуже важливим", - заявив Павленко.

Крім того, програма єдиної комплексної Стратегії розвитку сільського господарства і сільських територій в Україні на 2015-2020 рр. буде включати імплементацію угоди щодо створення поглибленої та всебічної зони вільної торгівлі в рамках угоди про асоціацію з ЄС, дерегуляцію аграрної галузі, розвиток аграрної політики у сфері науки, освіти та інновацій, реформування державного продовольчого резерву, формування державної політики щодо державних закупівель, ціноутворення та управління зовнішніми ринками.

Нагадаємо, глава МінАП вважає пріоритетом для України розвиток фермерських господарств.