ua en ru

МінАП відкриває нові ринки збуту для української продукції, - експерт

МінАП відкриває нові ринки збуту для української продукції, - експерт Фото: Богдан Шаповал (джерело фото - AgroPolit.com)

Україна продовжує розширювати географію збуту продукції сільського господарства

Міністерство аграрної політики та продовольства відкриває нові ринки збуту для української продукції. Про це в коментарі ЗМІ сказав голова Ради з питань експорту продовольства UFEB Богдан Шаповал.

"Є глобальні зауваження до української влади, але аграрне міністерство, зокрема Кутовий і Трофімцева, непогано працюють. Зараз вони долучилися до відкриття ринку яловичини КНР. Також активно працює Мінагро над відкриттям ринку молока в Південній Кореї, що є досить цікавим і перспективним. Ведеться злагоджена робота у співпраці зі Світовим банком і IFC з відкриття ринку яловичини в ЄС", – говорить він.

Також Шаповал нагадав, що в 2016 році вдалося домогтися підвищення низки квот на поставку продукції в ЄС. За його словами, на травень-червень поточного року заплановані переговори про підвищення квот на 2018 рік.

"Однак питання квот не залежить повністю від роботи Мінагрополітики. Це залежить від того, чи готовий Європейський Союз з нами співпрацювати і довіряти країні, президенту і прем'єру... Міністерство на даному етапі робить все від нього залежне, щоб правильно провести ці переговори в комплексі з ЄС. Вони працюють з асоціаціями і намагаються аргументовано довести європейцям, навіщо потрібно збільшення цих квот", – сказав Шаповал.