ua en ru

МінАП призначив нового гендиректора ДП "Артемсіль"

Міністерством аграрної політики та продовольства України від 23 червня на посаду в. о. директора державного підприємства "Артемсіль" був призначений Андрій Журавльов. Про це заявила прес-служба ДП "Артемсіль".

Повідомляється, що Денис Фоменко, тимчасово обіймав цю посаду з грудня 2014 р. по червень 2015 р., відновлений на посаді виконавчого директора ДП "Артемсіль".

Нагадаємо, ДП "Артемсіль" розташоване в Донецькій області, у прифронтовій зоні. Підприємство втратило, як і більшість українських компаній, найбільші ринки збуту: тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей, Російської Федерації, Крим. Незважаючи на це, зазначають на підприємстві "Артемсіль" зберіг колектив, налагодило стабільну роботу з видобутку солі та реалізації готової продукції.

На сьогодні обсяги видобутку солі зберігаються на рівні 2014 р.

В "Артемсолі" відзначають, що комерційна служба підприємства веде активну роботу по розширенню ринків збуту соляної продукції в країни ближнього і далекого зарубіжжя. Як результат - підприємство за 4 місяці 2015 р. порівняно з аналогічним періодом 2014 р., на 35% збільшило обсяги експорту солі в країни ЄС.

Нагадаємо, що 5 лютого 2015 року відновив роботу соледобывающий рудник ім. Володарського, який був на реконструкції. "У його капітальний ремонт, технічне переоснащення і запуск соляного виробництва вкладено понад 30 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби ДП "Артемсіль".

Як зазначав раніше міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко, "введення в експлуатацію рудника ім.Володарського забезпечить роботою 590 осіб, які на час зупинки виробництва на цьому майданчику були тимчасово працевлаштовані на інших шахтах". Міністр також підкреслив, що українська сіль відповідає найвищим стандартам якості і користується попитом на світовому ринку. Про це свідчить той факт, що в травні 2015 року підприємство "Артемсіль" успішно пройшла міжнародний аудит, чим в черговий раз підтвердило високий рівень відповідності системи управління якістю стандарту ISO 9001:2008.

Так, сьогодні підприємство експортує готову продукцію в 22 країни, в повному обсязі і без затримок виплачується заробітна плата, ДП "Артемсіль" як і раніше залишається одним з найбільших платників податків України.