ua en ru

Мінагрополітики: В Україні на проведення весняно-польових робіт необхідно понад 37 млрд грн

Загальна потреба сільгосппідприємств України у коштах на проведення весняно-польових робіт складає понад 37 млрд грн. Про це, сьогодні, 29 травня, під час засідання колегії Міністерства аграрної політики та продовольства, повідомив директор Департаменту землеробства Олександр Демидов, передає прес-служба Мінагрополітики.

Демидов зазначив, що після перезимівлі та відновлення весняної вегетації озимі зернові культури збереглися на площі 7,7 млн га.

"Загинуло близько 0,8 млн га. Наразі усі озимі зернові культури підживлені на 100%. Якщо ж говорити про забезпечення підприємств АПК мінеральними добривами, то придбано 1092 тис. т поживних речовин, у наявності є 29 тисяч тонн засобів захисту рослин", - зазначив директор Департаменту землеробства.

Крім того, за його словами, посівна площа під урожай поточного року становитиме близько 27,3 млн га. Зерновий клин буде розміщено на площі 15,9 млн га, що на 150 тис. га більше, ніж у 2011 р.

"Комплекс весняно-польових робіт проходить організовано, в оптимальні терміни та практично підходить до завершення. Ярі зернові та зернобобові культури посіяні на площі 8,86 млн га, що становить 99% від прогнозу. Кукурудза на зерно посіяна на площі 4,55 млн га, просо - 180 тис. га, гречка - 225 тис. га. Із технічних культур цукрові буряки посіяні на площі 483 тис. га, а соняшник - 4,1 млн га. Наразі триває сівба пізніх зернових культур", - поінформував директор Департаменту землеробства.

Нагадаємо, раніше Мінагрополітики оцінило весняно-польові роботи в 36 млрд грн.