ua en ru

Мінагрополітіки України розраховуэ зібрати запланований врожай пшениці, незважаючи дощі

Міністерство аграрної політики і продовольства України розраховує на підтвердження свого початкового прогнозу об'ємів урожаю пшениці. Про це повідомив в ході прес-конференції міністр аграрної політики і продовольства України Микола Прісяжнюк, передає кореспондент РБК-Украина.

"Ми сподіваємося, що дощі закінчаться і нам удасться зібрати об'єм урожаю зернових, який ми спочатку прогнозували на рівні 45 млн т. Природно, із-за дощів кількість продовольчої пшениці знизилася. Але, дощі сприятливо впливають на кукурудзу, і якщо враховувати, що цього року її було посаджено на 350 тыс га більше, то очікується хороший урожай. Крім того, дощі сприятливі для урожаю буряка", - сказав Прісяжнюк.

Як повідомлялося раніше, по експертних оцінках на сьогоднішній день прогнозується погіршення урожаю озимої і ярової пшениці на 10-20% в Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Вінницькій, Київській, Миколаївській і Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, по раніше озвучених прогнозах Гідрометцентру, урожай зерна в 2011 р. в Україні може складати від 42,5 до 44,5 млн т.