ua en ru

Мінагрополітики підтримує президентський законопроект щодо передачі земель на місця

Мінагрополітики підтримує президентський законопроект щодо передачі земель на місця Фото: Максим Мартинюк (facebook.comMksMrtnk)

Мартинюк зазначив, що питання передачі повноважень із розпорядження землями на місця є безальтернативним

Міністерство аграрної політики та продовольства України підтримує президентський законопроект щодо передачі земель на місця. Про це заявив перший заступник глави МінАП Максим Мартинюк, виступаючи на конференції "Децентралізація, управління землями та розвиток громад", повідомляє прес-слуба МінАП.

Як зазначається, конференцію було організовано проектом USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку" (Агросільрозвиток) та Всеукраїнською асоціацією сільських та селищних рад.

За словами Мартинюка, передача повноважень із розпорядження землями за межами населених пунктів об’єднаним територіальним громадам посилить їх інституційну спроможність та сформує економічну-справедливу модель використання земельних ресурсів.

"На сьогоднішній день питання передачі повноважень із розпорядження землями на місця є безальтернативним. Це необхідно не лише з огляду на загальнонаціональний курс на децентралізацію, але і для формування прозорої архітектури земельних відносин", - сказав він.

Мартинюк також зазначив, що в Україні за часи незалежності були реалізовані різні формати розподілу повноважень в сфері земельних відносин, зокрема за посередництва Держземагентства, районних держадміністрацій, які "продемонстрували високу корупційну складову та/або неефективність".

Крім того, він додав, що в Верховній Раді України зареєстровано декілька законопроектів, якими в різних редакціях пропонується вирішення питання передачі повноважень розпорядження землями ОТГ, однак жоден із них досі не проголосований.

"Зважаючи на високу суспільну значимість та внесення президентського законопроекту 7363, ми сподіваємося, що вирішенню цього питання буде надано потужний імпульс", - наголосив Мартинюк.