ua en ru

У МінАП розповіли, який урожай зернових очікується у цьому році

У МінАП розповіли, який урожай зернових очікується у цьому році Фото: зерно (pixabay.com)

Вже 4 роки поспіль в Україні виробництво зерна перевищує 60 млн тонн

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України розповіли, який урожай зернових очікується у 2017 році. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Вже 4 роки поспіль в Україні виробництво зерна перевищує 60 млн тонн. За попередніми прогнозами, за сприятливих погодних умов у липні-серпні поточного року, аграрії зберуть і цього року не менше зернових", - повідомила заступник голови МінАП з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

Вона підкреслила, що для України є надзвичайно важливим розвивати галузь селекції, насінництва та діяльність аграрних науково-дослідних установ.

"На жаль, товаровиробники сьогодні часто купують іноземне насіння, особливо, коли мова йде про гібриди кукурудзи чи насіння цукрового буряку. У 2016 році насіння було імпортовано на суму близько 350 млн доларів. Але українська селекція за низкою культур може бути значним конкурентом для світових виробників. І загалом - ми маємо працювати над формуванням наукоємної складової нашого аграрного експорту", - зазначила замміністра.

Нагадаємо, за 4 місяці поточного року Україна експортувала аграрної продукції на 6,03 млрд доларів, що на 32% більше, ніж за аналогічний період 2016 року.