ua en ru

Мінагрополітики не буде встановлювати квоти на експорт гречки

Міністерство аграрної політики України не буде встановлювати квоти на експорт гречки. Про це на брифінгу заявив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами міністра, питання дефіциту гречки в державі - штучно розкручений ажіотаж. "Сьогодні країна за прогнозами повністю забезпечує себе гречкою на 100%. Продовольчу безпеку щодо споживання гречки ми забезпечимо... Для того щоб ажіотаж зняти, уряд зробить певні кроки. Ми сьогодні зробимо інтервенцію, Держрезерв закупить гречку, щоб можна було її мати в резерві. Що стосується обмеження експорту, на сьогодні ми цього питання не розглядаємо", - сказав М.Присяжнюк.
За словами міністра аграрної політики, розрахункова ціна на гречку у роздрібній торгівлі становить 10-10,5 грн. "Проблем з гречкою, крім ажіотажу, ніяких немає", - підкреслив він.
Раніше віце-прем'єр-міністр Віктор Слаута заявляв, що Кабмін планує внести гречку до переліку об'єктів державного цінового регулювання.
М.Присяжнюк також повідомив, що у вересні-жовтні поточного року будуть проводитися ярмарки, які дадуть можливість у першу чергу поспілкуватися міському споживачу із сільськогосподарським виробником для подальшої співпраці.