ua en ru

Мінагрополітики ініціює скасування мінімальних цін на цукор в Україні

Міністерство аграрної політики та продовольства України ініціює скасування мінімальних цін на цукор в Україні. Про це говориться в розробленому Міністерством проекті закону, оприлюдненому на офіційному сайті.

У законопроекті пропонується виключити пункти щодо мінімальних цін на цукор і цукровий буряк в законі "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру".
Мінагрополітики пропонує включити в квоту "А" (максимальна кількість цукру, призначена для поставки на внутрішній ринок), крім виробленого в Україні бурякового цукру, цукор з тростини і імпортний цукор. Мінагрополітики також пропонує здійснювати розрахунки між учасниками цукрового ринку тільки в грошовій формі.

Цукор для державних потреб буде закуповуватися у виробників, які отримали квоту "А". Мінагрополітики пропонує заборонити реалізацію цукру понад квоти на внутрішньому ринку.

За реалізацію цукру на внутрішньому ринку поза квотою встановлюється штраф у розмірі подвійної вартості.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України своєю постановою № 290 від 11 квітня 2012 р. "Про державне регулювання виробництва цукру та цукрових буряків у період з 1 вересня 2012 р. до 1 вересня 2013 р." визначив квоти на постачання цукру на внутрішній ринок України до 1,8 млн т. Кабмін також залишив без змін мінімальну ціну на цукровий буряк, що склала (без урахування ПДВ) 339,85 грн, і на цукор білий кристалічний - 4 тис. 925,14 грн.