ua en ru

Мільярдери з "кремлівського списку" зіткнулися з першими проблемами

Мільярдери з "кремлівського списку" зіткнулися з першими проблемами Фото: прапор США (flickr.com/usembassykyiv)

Публікація списку змусила деякі банки посилити контроль за транзакціями фігурантів

Російські мільярдери з "кремлівського списку" Міністерства фінансів США зіткнулися з першими проблемами. Про це повідомляє Bloomberg.

"Російські олігархи починають стикатися з додатковими перевірками, принаймні, пов'язаними з деякими фінансовими операціями, після публікації в США списку багатих росіян, ідентифікованих як союзники президента Володимира Путіна", - пише видання.

Один заможний росіянин анонімно повідомив, що стурбований угодою з іноземними партнерами, яку мав намір закрити в найближчі місяці. З-за його появи в списку Мінфіну США з 210 російських мільярдерів і чиновників, вона може зірватися. Інший олігарх сказав, що його репутація вже серйозно постраждала.

"Мережа Financial Network Integrity, яка консультує банки та інші підприємства з питань незаконних фінансових загроз, закликала клієнтів ретельно вивчати транзакції за участю будь-якого з них («кремлівського списку», - ред.). Фірма запропонувала розглядати їх як «політично вразливих осіб» - класифікація для людей, які представляють більш високий ризик участі в хабарництві або корупції з-за їх позиції та впливу", - йдеться в повідомленні.

В той час, як деякі російські бізнесмени почали вживати заходів обережності в серпні, коли Конгрес прийняв закон, про майбутній список, публікація списку змусила деякі банки посилити контроль за їх операціями.

Нагадаємо, Мінфін США розширив "кремлівський доповідь" представниками ОРДЛО.