ua en ru

Мільярдер Блумберг передасть 15 млн доларів ООН після виходу США з угоди по клімату

Мільярдер Блумберг передасть 15 млн доларів ООН після виходу США з угоди по клімату Фото: Блумберг передасть 15 млн доларів ООН

Блумберг передасть гроші через свій благодійний фонд Bloomberg Philanthropies

Американський мільярдер Майкл Блумберг, який займає 9-е місце в списку найбагатших людей на планеті, пожертвує 15 млн доларів ООН на підтримку Паризької угоди по клімату Рамкової конвенції ООН про зміну клімату після того, як президент США Дональд Трамп оголосив 1 червня про вихід США з угоди, передає Forbes.

Блумберг передасть гроші через свій благодійний фонд Bloomberg Philanthropies, щоб частково пом'якшити рішення президента.

"Американці не йдуть з Паризької угоди по клімату. Якраз навпаки - ми рухаємося вперед", - прокоментував Блумберг своє рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що світові лідери критично поставилися до рішення Дональда Трампа про вихід США з Паризької угоди по клімату. Про це повідомляє DW.

Так, канцлер Німеччини Ангела Меркель вже провела телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом. Зокрема, вона висловила жаль у зв'язку з рішенням Білого дому про відмову від Паризької угоди.