ua en ru

Міліція затримала у Києві організатора одного з піратських торрент-трекерів

Міліція затримала у Києві організатора одного з піратських торрент-трекерів.

Міліція затримала у Києві організатора одного з піратських торрент-трекерів. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Оперативники Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України отримали інформацію, що на одному з торрент-трекерів незаконно, без відповідної угоди з компаніями-правовласниками, поширюються аудіовізуальні твори. З-за цього власники прав заявили про заподіянні шкоди на суму близько двох мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що організатором незаконного бізнесу є 31-річний киянин. Він розмістив піратський сайт на серверах одного з Інтернет-хостинг провайдерів, а також налагодив взаємодію створеного ним ресурсу з іншими файловими сховищами.

На підставі ухвали слідчого судді правоохоронці провели обшук за місцем проживання молодика. Під час його проведення було виявлено та вилучено 5 одиниць комп'ютерної техніки, а також 13 печаток, статутні та реєстраційні документи кількох приватних підприємств, в тому числі - нерезидентів. На думку працівників міліції, цей факт може свідчити про причетність молодика до тіньових фінансових схем.

Крім того, були знайдені 5 паспортів громадян України, походження яких затриманий не зміг пояснити, а також граната РГД-5, більше двох десятків патронів для пістолета та близько 100 тис. грн.