ua en ru

Міліція затримала голову райорганізації "Свободи" в Полтавській обл. за обвинуваченням у замовному убивстві

Міліція затримала голову районної партійної організації ВО "Свобода" у Полтавській області за обвинуваченням у замовному убивстві.

Міліція затримала голову районної партійної організації ВО "Свобода" у Полтавській області за обвинуваченням у замовному убивстві. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"На Полтавщині працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю затримали голову районної партійної організації ВО "Свобода", який замовив кілеру вбивство депутата Полтавської облради і голову Машівської райдержадміністрації. Причиною такого спецзамовлення стали давні неприязні стосунки на основі майнових непорозумінь. За планом замовника першою жертвою повинен був стати голова однієї з районних державних адміністрацій регіону, а за ним - депутат облради", - наголошується в повідомленні міліції.

Зараз голова райорганізації затримано в порядку ст. 208 КПК України і вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за п. 11 год 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно із санкцією цієї статті - довічне позбавлення волі.