ua en ru

Міліція затримала "бойову подругу" вбивці співробітника МВС в Маріуполі

Міліція затримала "бойову подругу" вбивці співробітника МВС в Маріуполі В'ячеслав Аброськін

У Маріуполі затримано подільниця Миколи Гриненко, який убив міліціонера і сам застрелився при затриманні. Про це у Facebook повідомив начальник ГУМВС України в Донецькій обл. В'ячеслав Аброськін.

"Микола Гриненко, скоїв вбивство працівника "Сокола" в лютому і має відношення до підриву ж/д моста в Маріуполі в грудні минулого року, після втечі з місця вбивства правоохоронця, межі міста не залишав. Останнім укриття - приватний будинок в Іллічівському районі - в довгострокове користування, використовуючи конспіративні методи, йому надала громадянка С., 1995 р. народження, жителька Маріуполя", - повідомив Аброськін.

В ході оперативно-розшукових заходів встановлено, що вона за наказом представника "розвідки" ДНР прибула в кінці грудня минулого року в Маріуполь. Метою її перебування в місті були збір і передача інформації про ЗСУ. На початку березня вона отримала наказ з тимчасово окупованої бойовиками території Донецька забезпечити житлом та продуктами харчування представника ДНР.

Через кілька днів до неї прийшла "літня жінка", назвала пароль. Вона впустила в дім "жінку" - як виявилося, переодягненого Миколу Гриненко. Він, аж до моменту самогубства, ховався в її будинку. Від Гриненка громадянка С. і дізналася, що він у розшуку за вбивство працівника міліції.

На даний момент вона затримана в порядку ст. 208 КПК України. Слідство триває.

О «боевой подруге» Гриненко. Николай Гриненко, совершивший убийство сотрудника «Сокола» в феврале и имеющий отношение...

Posted by Вячеслав Аброськин on 29 Март 2015 г.

Нагадаємо, СБУ викрила міліціонера-диверсанта в Маріуполі.