ua en ru

Міліція порушила дві справи за фактом вибуху у Харківській області

Міліція відкрила дві кримінальні провадження за фактом вибуху в Чугуєві (Харківська область).

Міліція відкрила дві кримінальні провадження за фактом вибуху в Чугуєві (Харківська область). Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Харківській області.

"Встановлено, що на місці трагедії загинули дві людини - 54-річний і 29-річний жителі Чугуєва. Третій 32-річний хлопець у важкому стані доставлений в Чугуївську лікарні. Незабаром до лікарів самостійно звернувся, ще й 23-річний житель міста з пораненнями, зараз його стан здоров'я задовільний", - йдеться в повідомленні.

Всі потерпілі є працівниками одного з підприємств, на території якого стався вибух під час газозварювальних робіт. Підприємство зареєстровано в селищі Васищеве Харківського району, має ліцензії на заготівлю, переробку, металургійну переробку металобрухту кольорових і чорних металів.

Слідчим відділом Чугуївського РВ за вказаним фактом порушено дві кримінальні провадження: по 2 ч. ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років і по 1 ч. ст. 213 (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді штрафу від 500 до 1,5 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 100 до 200 годин.

В даний час слідчі дії тривають. Остаточні причини вибуху будуть встановлені після завершення низки експертиз.