ua en ru

Міліція порушила справу за фактом трьох нападів на банки 21 травня в Маріуполі

Міліція порушила справу за фактом нападу на три банківські відділення 21 травня в Маріуполі.

Міліція порушила справу за фактом нападу на три банківські відділення 21 травня в Маріуполі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України в Донецькій області.

Встановлено, що під час робочого дня, коли у приміщенні банків перебували й співробітники, клієнти, увірвалися 5 осіб. Нападники були озброєні різними видами вогнепальної зброї, у деяких з них були закриті обличчя. Розбійники під загрозою фізичної розправи вимагали від керуючого віддати їм усі гроші, які знаходилися в касі. У приміщенні банку перебували не більше двох хвилин. Отримавши гроші, відразу залишали відділення.

Зі слів очевидців, ця група зловмисників пересувався пішки. Вони діяли швидко і за кілька хвилин скоїли розбійні напади на три відділення різних банків. Всі приміщення цих фінансових установ розташовані в центрі міста на проспекті Леніна.

Ніхто з мирних громадян не постраждав, майно банків не пошкоджені. Тільки в одному з відділень фігуранти вивели з ладу камеру відеоспостереження.

Зараз оперативники встановлюють подробиці подій і особистості фігурантів.

За всіма фактами порушено кримінальне провадження за ч.3 ст. 187 Кримінального кодексу України - "Розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у приміщення", за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.