ua en ru

Міліція порушила справу за фактом знесення пам'ятника Леніну в Маріуполі

За фактом знесення пам'ятника Леніну у Маріуполі міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство"

За фактом знесення пам'ятника Леніну у Маріуполі міліція відкрила кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Про це повідомила прес-служба Маріупольського ГУ ГУМВС України в Донецькій обл.

"15 серпня 2014 р. о 3:45 в чергову частину Маріупольського ГУ надійшло повідомлення від співробітника охоронної служби одного з торгових об'єктів, розташованого біля місця події. Заявник повідомив правоохоронцям про те, що пошкоджений пам'ятник Леніну", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у МВС, у ході огляду місця події було виявлено та вилучено металевий трос.

"Згідно з попередньою версією, невідомі особи використовували трос і вантажний транспорт для того, щоб демонтувати пам'ятник", - повідомили в міліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 296 Кримінального кодексу України - "хуліганство, вчинене групою осіб", за що передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

В даний час співробітники Жовтневого райвідділу працюють над тим, щоб встановити коло осіб, які можуть бути причетний до скоєння цього кримінального правопорушення.