ua en ru

Міліція порушила справу за фактом закликів до захоплення Миколаївської ОДА

У Миколаєві міліція порушила справу за фактом закликів до захоплення Миколаївської обласної державної адміністрації.

У Миколаєві міліція порушила справу за фактом закликів до захоплення Миколаївської обласної державної адміністрації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Миколаївської області.

Згідно з повідомленням, 26 січня під час масових акцій, що проходили на вулиці Радянській міста Миколаєва, група громадян публічно висловлювала заклики екстремістського характеру щодо штурму Миколаївської обласної державної адміністрації.

"За даним фактом Центральним районним відділом Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110-1 КК України (екстремізм)", - йдеться в повідомленні.

Прокурор Миколаївської області Андрій Курись закликав жителів не порушувати закон.

"Я закликаю жителів Миколаївської області до помірності і стриманості і вимагаю не порушувати закон, дотримуватися належного громадського порядку. Нагадую, що такі незаконні дії, як захоплення адміністративних будівель або їх пошкодження, блокування роботи державних установ, заклики до порушення закону та інші дії, спрямовані на дестабілізацію мирного життя, тягнуть за собою встановлену законом кримінальну відповідальність", - сказав він.