ua en ru

Міліція порушила справу за фактом замаху на кандидата в заступники міністра екології

Міліція порушила справу за фактом замаху на виконуючого обов'язки начальника Державної екологічної інспекції в Київській області Олександра Зайченко.

Міліція порушила справу за фактом замаху на виконуючого обов'язки начальника Державної екологічної інспекції в Київській області Олександра Зайченко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в м. Києві.

"Сьогодні близько 9 години ранку в чергову частину Голосіївського РУ ГУМВС України в м Києві надійшло повідомлення про стрілянину на вулиці Васильківській. На місце події негайно виїхали наряди патрульної служби міліції та слідчо-оперативна група", - йдеться в повідомленні.

В подальшому правоохоронці встановили, що до в.о. начальника Державної екологічної інспекції в Київській області на вулиці підбігли двоє невідомих осіб спортивної статури і зробили 6 пострілів, попередньо - з травматичної зброї. В результаті чого потерпілий отримав дотичні поранення ніг. Наразі він госпіталізований.

Правоохоронці вживають заходів для встановлення осіб, причетних до скоєння нападу.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 Кримінального кодексу України - "Хуліганство". Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, сьогодні прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів повідомила про озброєний нападеним на виконуючого обов'язки начальника Державної екологічної інспекції в Київській області Олександра Зайченко. У міністерстві пов'язують напад на Зайченко з його професійною діяльністю на посаді, так як за час своєї роботи він виявив на території області чимало порушень екологічного законодавства. Зокрема, йдеться про виявлення масштабної і добре організованою браконьєрської діяльності.