ua en ru

Міліція порушила справу за фактом знесення пам'ятників Леніну у Харкові

Міліція порушила справу за фактом знесення пам'ятників Леніну у Харкові Знесений пам'ятник Леніну на території Харківського авіаційного інституту

Міліція відкрила кримінальні провадження за фактами знесення пам'ятників Леніну на території двох університетів Харкова за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС України.

"Нагадаємо, що сьогодні вночі невстановлені особи кинули два пам'ятника Леніну, які були розташовані на територіях внз в Київському районі міста. Перша подія сталася близько 23-00. Група з декількох десятків чоловік проникла через паркан на територію навчального закладу і звалила постамент. Через годину група невідомих молодих людей зайшла через ворота на територію іншого вузу і повалила ще один пам'ятник", - сказано в повідомленні.

Зараз співробітники міліції проводять необхідні оперативно-слідчі дії з метою встановлення всіх обставин події та осіб, причетних до них.

Санкція кримінальної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, в п'ятницю, 17 квітня, також був знесений пам'ятник Леніну в Краматорську (Донецька обл.). У ДонОДА знесення монумента назвали незаконним.