ua en ru

Міліція встановила особи учасників заворушень у Харкові

Міліція встановила особи учасників заворушень у Харкові Фото: заворушення в Харкові

Також проводиться службове розслідування стосовно міліціонерів

Міліція встановила особи учасників заворушень у Харкові 3 серпня під час мітингу біля офісу "Опозиційного блоку". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в Харківській області.

"Як з'ясували слідчі органи, молоді люди, які брали участь у мітингу на підтримку "Опозиційного блоку" в Харкові 03.08.2015, виявилися жителями Дніпропетровської, Запорізької та інших областей. За попередніми даними, вони прибули до Харкова з метою участі в політичних акціях на боці однієї з партій, в тому числі, провокаційного характеру", - йдеться в повідомленні.

Поведінка учасників акції була дуже емоційною, для з'ясування стосунків з опонентами в хід пішли заборонені предмети, тому міліції довелося втрутитися.

"Всі учасники подій правоохоронними органами встановлені та допитані. Дій кожного з них буде дана належна правова оцінка та визначено ступінь вини", - повідомили в міліції.

Триває досудове розслідування. Слідчі також з'ясовують мету прибуття та перебування в Харківській області групи молодих людей з інших регіонів держави.

Досудове розслідування проводиться за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 1 ст. 294 (масові заворушення) КК України.

Як розповів заступник начальника ГУМВС України в Харківській області Віталій Гузь, стосовно співробітників міліції, які, на думку громадян, не належно виконували свої службові обов'язки під час цих подій, призначено службове розслідування.

"Винні особи будуть притягнуті до суворої дисциплінарної відповідальності, аж до звільнення з органів внутрішніх справ", - пообіцяли в МВС.

Нагадаємо, сьогодні, 3 серпня невідомі обстріляли і закидали димовими шашками офіс "Опозиційного блоку" в Харкові. Як повідомляло місцеве видання "Дозор", посилаючись на співробітників офісу, які закрилися в приміщенні, було чутно кілька ударів, а також молоді люди кидали в будівлю димові шашки. Крім того, близько п'ятдесяти молодих людей у балаклаві і у формі з чорно-червоними нашивками кидали в будівлю бруківку. "Опозиційний блок" також заявив про викрадення активіста під час стрілянини в Харкові.