ua en ru

Міліція Сімферополя ліквідувала 2 підпільні пункти прийому чорного металу та вилучила 3,5 т металобрухту

На обслуговуваній території діяв підпільний пункт прийому металобрухту. Організував незаконний "бізнес" у себе у приватному домоволодінні 38-річний житель столиці автономії.

Міліція Сімферополя ліквідувала два підпільні пункти прийому чорного металу і вилучила 3,5 тонни металобрухту. Про це повідомляє прес-служба МВС.

В ході проведення оперативних заходів було встановлено, що на обслуговуваній території діє підпільний пункт прийому металобрухту. Організував незаконний "бізнес" у себе у приватному домоволодінні 38-річний житель столиці автономії.

Чоловік приймав брухт чорного металу за ціною 1,40 грн за кг: "Незаконні дії зловмисника були задокументовані, у підозрюваного було проведено оперативну закупівлю. В ході санкціонованого судом обшуку в домоволодінні сімферопольця було виявлено понад 1,5 тонни брухту чорного металу".

Ще один незаконний пункт розташувався в будинку 29-річного ніде не працюючого мешканця міста в Сімферополі.

Раніше стосовно сімферопольця неодноразово складалися адміністративні матеріали за ст.164-10 КУАП - порушення законодавства, що регулює здійснення операцій з металобрухтом. Тепер йому загрожує вже не адміністративна, а кримінальна відповідальність.

В домоволодінні молодого чоловіка правоохоронці виявили понад 2 тонни брухту чорного металу. На підставі постанови суду весь металобрухт у зловмисника було вилучено.

За обома фактами порушено кримінальні провадження за ч.1 ст.213 КК України - здійснення операцій з брухтом кольорових і чорних металів без державної реєстрації або спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, або надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту.

Відповідно до санкції вказаної статті, двом зловмисникам загрожує до 200 годин громадських робіт.