ua en ru

Міліція перевіряє затримання активістами Євромайдану озброєного чоловіка

Столична міліція проводить перевірку за фактом затримання в ніч з 7 на 8 січня 2013 р. чоловіка з травматичною зброєю активістами Євромайдану.

Столична міліція проводить перевірку за фактом затримання в ніч з 7 на 8 січня 2013 р. чоловіка з травматичною зброєю активістами Євромайдану. Про це РБК-Україна повідомила голова прес-служби УМВС Києва Ольга Білик (відео).

"Близько 4 години ранку надійшло повідомлення від активістів Євромайдану, що затриманий провокатор з травматичною зброєю. Активісти відвели чоловіка в будівлю КМДА, де утримували його до прибуття слідчої групи", - повідомила Білик.

Паралельно, за її словами, по лінії "102" надійшло повідомлення від супутниці затриманого про незаконне утримання.

Як повідомила Білик, по прибуттю слідчої групи активісти Євромайдану не відразу пустили співробітників міліції в будівлю КМДА. Коли ж співробітники МВС змогли пройти в будівлю, чоловік надав представникам слідчої групи всі необхідні документи на зброю.

За словами представника столичної міліції, на даний момент міліція проводить перевірку відразу за трьома фактами, пов'язаними з цим інцидентом: за фактом пронесення зброї на Євромайдан та за фактом незаконного утримування людини активістами. Крім того, затриманий чоловік заявив, що після затримання у нього зникли гроші і документи. Всі три факти внесені в Єдиний облік.