ua en ru

Міліція закликає громадян утриматися від участі в акціях у Києві

Міністерство внутрішніх справ звертається до киян та гостей міста із проханням не піддаватися на провокаційні заклики та утриматися від відвідування Європейської площі та вул. Грушевського

Міністерство внутрішніх справ звертається до киян та гостей міста із проханням не піддаватися на провокаційні заклики та утриматися від відвідування Європейської площі та вул. Грушевського, оскільки ймовірність отримання тілесних ушкоджень від агресивно налаштованих учасників масових заворушень залишається високою. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

МВС України повідомляє, що працівники органів внутрішніх справ завжди несуть службу з охорони громадського порядку без вогнепальної зброї, у тому числі - зараз у центрі Києва.

Проте у разі підтвердження фактів застосування вогнепальної зброї учасниками масових акцій правоохоронці матимуть підстави застосувати вогнепальну зброю на підставі ст. 15 (Застосування вогнепальної зброї) та ст. 15 (Гарантії особистої безпеки озброєного працівника міліції) закону України "Про міліцію".