ua en ru

Міліція передала в суд справу бойовиків "Російської православної армії"

Міліція передала в суд справу бойовиків "Російської православної армії" До суду передано справу "Російської православної армії"

Міліція передала в суд справу бойовиків терористичної організації "Російська православна армія". Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Донецькій області.

"З обвинувальним актом направлено до суду кримінальне провадження стосовно організованої озброєної злочинної групи у складі 7 осіб, яку очолював раніше судимий за вбивство житель Красноармійська, що складається в рядах бойовиків. Банда займалася озброєними розбійними нападами на громадян на території Червоноармійського та Добропільського районів Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Учасники банди притягуються до кримінальної відповідальності за ст. 257 (бандитизм), ч. 4 ст. 187 (розбій, вчинений організованою групою або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як розповіли в МВС, банда діяла в період з червня по грудень 2014 р. під виглядом бійців Збройних сил України та добровольчих батальйонів. У камуфляжній формі, масках, озброєні автоматичною зброєю, члени банди нападали на приватних підприємців та інших громадян, наносили жертвам тілесні ушкодження і забирали їхнє майно.

Правоохоронці встановили, що підозрювані діяли за заздалегідь розробленою схемою з чітким розподілом ролей.

"Біля витоків злочинної групи стояли двоє раніше судимих за скоєння особливо тяжких кримінальних правопорушень жителя р. Красноармійська. У травні-червні 2014 року вони повернулися в місто з "ДНР", де входили до складу розвідувально-диверсійних груп. З собою бойовики привезли зброю і боєприпаси, а також камуфляжну форму, балаклави та інші предмети екіпіровки. Один з них і очолив угруповання", - розповіли у міліції.

Бойовики здійснили 12 розбійних нападів на підприємства та окремих осіб. Підозрювані заволоділи грошовими коштами, ювелірними виробами та іншим майном громадян. Збиток, заподіяний потерпілим, склав близько 183 тис. грн.

У терористів були виявлені і вилучені автомат Калашникова, пістолет ПМ, граната Ф-1, понад 150 патронів калібру 5,45 мм, 5 комплектів камуфляжної форми з шевронами "Російської православної армії" та інші речові докази.

Нагадаємо, в кінці грудня 2014 р. правоохоронці затримали вісім членів "Руської православної армії", а в кінці січня 2015 р. - ще сім бойовиків.