ua en ru

Міліція відкрила провадження по факту пошкодження автозаку під Подільським райсудом Києва

Міліція відкрила кримінальні провадження по факту пошкодження двох міліцейських автомобілів від Подільським судом та біля головного управління київської міліції.

Міліція відкрила кримінальні провадження по факту пошкодження двох міліцейських автомобілів від Подільським судом та біля головного управління київської міліції. Про це повідомила прес-служба МВС України в м. Києві.

Згідно з повідомленням, 11 лютого 2014 р. близько 200 чоловік у камуфляжній формі, в масках, касках, озброєні щитами, кийками та палицями, зібралися біля адміністративних будівель Подільського райуправління столичної міліції та Подільського районного суду.

"Вони пояснили, що прийшли підтримати чотирьох затриманих соратників... Після оголошення рішення суду (домашній арешт), мітингувальники вишикувались у колону та вирушили в сторону Контрактової площі. Під час руху активісти пошкодили автомобіль конвойної служби Подільського райуправління міліції ГАЗ-3302, на якому перевозили затриманих. Учасники акції пробили заднє колесо, бак з пальним та викрали номерні знаки", - йдеться у повідомленні МВС.

За даним фактом слідчим відділом Подільського райуправління столичної міліції розпочато кримінальне провадження за статтею 296 кримінального кодексу України - хуліганство.

Міліція також повідомила, що пізніше колона протестуючих продовжила рух у напрямку Головного управління столичної міліції.

"Наблизившись до автостоянки ГУМВС, активісти кинули димову шашку, розбили задню фару на службовому автомобілі чергової частини столичної міліції з емблемами "102" та зняли передні і задні номерні державні знаки", - йдеться в повідомленні.

За даним фактом в Шевченківському РУ ГУМВС України в м. Києва також розслідується кримінальне провадження за статтею "хуліганство".

Крім того, як повідомили в міліції, в ніч на 12 лютого о 5:40 невстановлені особи кинули пластикову пляшку з легкозаймистою сумішшю, підпаливши двері центрального входу територіального відділу міліції №2 Оболонського РУ ГУМВС України в м. Києві.
Зазначені події зареєстровано у столичній міліції. Проводиться подальша перевірка.