ua en ru

Міліція наполягає, що на Грушевського використовувала тільки травматичні боєприпаси

Міліція наполягає, що під час протистояння з активістами Євромайдану на вул.. Грушевського у Києві використовувала тільки травматичні боєприпаси.

Міліція наполягає, що під час протистояння з активістами Євромайдану на вул.. Грушевського у Києві використовувала тільки травматичні боєприпаси. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

"Сертифіковані належним чином боєприпаси "Терен-12П" і "Терен-12К" містять відповідно еластичну кулю та еластичну картеч. Жодних інших боєприпасів міліція не використовує. МВС України закликає засоби масової інформації утримуватися від публікування неперевіреної інформації", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в МВС, патрони для спеціальних засобів "ФОРТ-500", призначених для відстрілу набоїв несмертельної дії, виготовляє одне з науково-виробничих об'єднань.

Контейнери тих набоїв, що перебувають на оснащенні підрозділів МВС України, - білого, сірого та синього кольору.

Нагадаємо, 8 лютого Міністерство внутрішніх справ України надало офіційний перелік спецзасобів, які використовували правоохоронці на вул. Грушевського у Києві.

Зокрема під час подій, які відбувалися на вул. Грушевського з 19 січня цього року, працівники органів та підрозділів МВС були екіпіровані наступними спеціальними засобами: засобами індивідуального захисту (протиударні шоломи, бронежилети, комплекти для захисту рук і ніг, протиударні щити); засобами активної оборони (гумові або пластикові кийки, наручники, електрошокові пристрої, балончики з препаратами сльозоточивої та дратівної дії, ручні газові гранати, патрони та пристрої для них вітчизняного виробництва, споряджені гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії).

Крім зазначеного, для групових порушень громадського порядку і масових заворушень особовий склад забезпечений протигазами, світлошумовими гранатами, димовими гранатами, водометами, бронемашинами і іншими транспортними засобами.

Відзначимо, в січні 2014 р. від вогнепальних поранень на Грушевського померли двоє активістів Євромайдану.