ua en ru

Міліція не знайшла вибухівку в будівлі ГПУ

Міліція не знайшла вибухівку в будівлі ГПУ Фото: будівля ГПУ

За фактом неправдивого повідомлення про мінування відкрито кримінальну справу

Міліція не знайшла вибухонебезпечних предметів у будівлі Генеральної прокуратури України (ГПУ) та прилеглої території. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУМВС України в місті Києві.

"Під час перевірки жодних підозрілих та вибухонебезпечних речовин і предметів ні в самому адміністративному приміщенні, ні на прилеглій до нього території виявлено не було", - йдеться в повідомленні.

Міліція відкрила кримінальне провадження за ст. 259 "Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності" КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років.

Нагадаємо, сьогодні в 11:20 у київську міліцію надійшло повідомлення про те, що заміновано будівлю Генеральної прокуратури України.

Зазначимо, сьогодні в будівлі ГПУ проходив брифінг генпрокурора Віктора Шокіна. На захід не змогли потрапити деякі журналісти з-за того, що під стінами Генпрокуратури мітингували нардепи з Радикальної партії Олега Ляшка. У свою чергу депутати заявили, що їх відмовилися пустити в будинок, мотивувавши це тим, що надійшло повідомлення про мінування ГПУ.