ua en ru

Міліція на Донбасі затримала бойовика

Міліція на Донбасі затримала бойовика Джерело фото:argumentua.com

Міліція Черкаської області на Донбасі в ході проведення антитерористичної операції затримала учасника незаконного збройного формування. Про це йдеться в повідомленні прес-служби управління Міністерства внутрішніх справ у Черкаській області.

"Співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю спільно з працівниками карного розшуку УМВС України в Черкаській області в ході проведення антитерористичної операції затримали ще одного учасника незаконного збройного формування, ним виявився 27-річний житель Донецької області", - наголошується в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що даний громадянин, починаючи з травня 2014 року по січень 2015 року, перебував у складі незаконного збройного формування у Костянтинівці Донецької області, де проводив перевірки автотранспорту на блокпосту. Під час затримання чоловік мав при собі бронежилет, пістолет Макарова, газовий і бойову гранату Ф-1. Зазначене озброєння і екіпіровку він отримав від 31-річного чоловіка, над пошуком якого зараз працюють правоохоронці.

Відносно затриманого Ізюмський міський суд Харківської області обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Заарештованому інкримінується стаття Кримінального кодексу "Створення не передбачених законом воєнізованих формувань" і загрожує позбавлення волі строком до 15 років.

Нагадаємо, 9 січня СБУ в Запоріжжі затримала бойовика ДНР "Короля".