ua en ru

Міліція ліквідувала конвертаційний центр в Дніпропетровській обл. з обігом 200-250 млн грн.

Міліція ліквідувала конвертаційний центр в Дніпропетровській області з обігом 200-250 млн грн.

Міліція ліквідувала конвертаційний центр в Дніпропетровській області з обігом 200-250 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

"Злочинна фінансова структура складалася більш ніж з 80 фіктивних суб'єктів господарювання та мала щомісячні угоди в розмірі 200-250 мільйонів гривень, а також надавала послуги по виведенню коштів в офшори", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в МВС, проведено 67 обшуків за місцем розташування "тіньових" офісів та проживання спільників ОЗУ. У фігурантів вилучено понад 1 млн грн, 400 тис. дол. печатки фіктивних СПД та підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах, бухгалтерську документацію, оргтехніку та інші докази фінансових махінацій. На підконтрольних фігурантам рахунках заблоковано понад 2 млн. грн.

Міліція почала низку кримінальних проваджень за ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 205 (Фіктивне підприємництво), ч. 3 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, за даними Державної фіскальної служби, протягом останніх шести місяців ліквідовано 5 злочинних банківських груп, 194 транзитно-конвертаційних підприємства та 38 конвертаційних центрів.