ua en ru

Міліція мала право застосовувати вогнепальну зброю на вул. Грушевського, - МВС

Міліція мала право застосовувати вогнепальну зброю під час подій 19-20 січня 2014 р. на вул. Грушевського.

Міліція мала право застосовувати вогнепальну зброю під час подій 19-20 січня 2014 р. на вул. Грушевського в Києві. Це передбачено ст. 12 закону України "Про міліцію", повідомляє прес-служба МВС України.

"Стаття 12 закону України "Про міліцію" чітко вказує, що у разі групового нападу на працівників міліції, що загрожує їхньому життю та здоров`ю, правоохоронці мають право застосовувати вогнепальну зброю", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що учора міліціонери діяли не так жорстко, як дозволяє їм у цій ситуації закон. Стосовно тих, хто вчиняв активні протиправні дії застосовували лише спеціальні засоби активної оборони, які використовуються під час несення служби з охорони громадського порядку. Зокрема, це сльозогінний газ, спеціальні засоби для відстрілу гумовими кулями несмертельної дії та світло-шумові гранати.

"Водомети учора використовувалися лише для того, аби загасити пожежі, які були спричинені мітингувальниками", - говориться у повідомленні.

У зв'язку з тим, що активісти прийшли на Європейську площу із запалювальними сумішами, фаєрами та іншими піротехнічними засобами, підпалили службові автомобілі міліції та інші об'єкти, правоохоронці використали водомети для гасіння пожежі та нерозповсюдження її далі, підкреслюють правоохоронці.