ua en ru

Міліція Харкова спростовує інформацію про викрадення активістів місцевого Євромайдану

Міліція Харкова спростовує інформацію про викрадення активістів місцевого Євромайдану.

Міліція Харкова спростовує інформацію про викрадення активістів місцевого Євромайдану. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Харківській області.

"Днями в мережі Інтернет з'явилися повідомлення окремих політиків, про те, що в телефонному режимі вони поінформували начальника ГУМВС України в Харківській області та його заступника про факт, начебто, викрадення охороною мера міста Харкова двох активістів Евромайдана, які фотографували автомобілі, припарковані поблизу готелю "Національ". Насправді "викрадені" самі звернулися до міліції з тим, що їх змушують робити хуліганські дії. Хлопці звернулися до міліції за допомогою", - йдеться в повідомленні.

Так, один з активістів повідомив, що двоє його знайомих - активних учасників харківської Євромайдану, змушували його фотографувати номерні знаки автомобілів, які були припарковані біля готелю "Національ".

"Пізніше йому пояснили, що це для ідентифікації власників цих авто, щоб надалі шляхом пошкодження цих машин вони могли мстити представників діючої влади, а також поширення провокативної інформації. Заявники надали свідчення з цього приводу", - наголошується в повідомленні міліції.

Подію зареєстровано, за даним фактом проводиться перевірка.