ua en ru

Михайло Згуровський переобраний на посаду ректора КПІ

Трудовий колектив Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" (НТУУ КПІ) 29 березня переобрав Михайла Згуровського на посаду ректора цього навчального закладу. Про це повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Як відомо, дія його контракту з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту завершилася 1 листопада 2011 р. Глава Міносвіти Дмитро Табачник довгий час не оголошував конкурс на заміщення посади ректора. Це викликало протести студентів, які вирішили, що Табачник вирішив нав'язати вузу кандидатуру лояльної йому людини. 26 жовтня кілька тисяч студентів провели біля стін міністерства акцію протесту, заявивши, що не допустять на територію університету того, хто буде призначений на цю посаду замість Згуровського. 1 листопада 2011 р. Табачник підписав наказ про звільнення Згуровського, призначивши його в. о. ректора НТУУ КПІ, а 30 січня було опубліковано наказ Міносвіти про оголошення конкурсу на заміщення цієї посади.

Згуровського обирали на безальтернативній основі. Голова парламентського комітету з питань освіти і науки Максим Луцький (Партія регіонів), присутній вчора на виборах в якості спостерігача, повідомив виданню, що голосування проходило в закритому режимі. "У ньому брали участь представники студентства, академічного співтовариства і адміністрації КПІ. Всього зареєструвалося 799 делегатів. За Михайла Захаровича (Згуровського) проголосувало 752 учасника",- сказав Луцький.

Вчора Згуровський в коментарі виданню пообіцяв, що з його призначенням покращиться технічне оснащення вузу, а робота "буде модернізована відповідно з новими трендами". При цьому він не зміг назвати тривалість терміну своїх повноважень. "Згідно із законом, з ректорами національних ВНЗ Міносвіти підписує контракт на сім років",- уточнив він.