ua en ru

Михайло Прохоров вважає, що вибори мера в Москві пройшли на високому технічному рівні

Лідер партії "Громадянська платформа" Михайло Прохоров вважає, що вибори мера Москви пройшли на високому технічному рівні.

"Оскільки інтриги на виборах в Москві не було, не мало сенсу використовувати технології", - заявив він на прес-конференції, відповідаючи на питання про те, чи багато було порушень.

Прохоров висловив сподівання, що майбутні вибори в Мосміськдуму в наступному році також пройдуть з мінімальною кількістю порушень. Раніше він заявляв, що "Громадянська платформа" має намір брати в них участь.

До дострокової відставки мера Сергія Собяніна і призначення виборів столичного градоначальника Прохорова називали одним з кандидатів на цей пост. Однак до виборної кампанії 8 вересня лідер "Громадянської платформи" виявився не готовий: політик не встиг переоформити зарубіжні активи, що є перешкодою для участі у виборах. Всупереч очікуванням, Прохоров не став висувати кандидатом від партії свою сестру Ірину, відмовилася "Громадянська платформа" і від участі у виборах губернатора Підмосков'я.