ua en ru

Міграційна служба повідомляє про почастішання випадків шахрайства з оформленням закордонних паспортів

Міграційна служба повідомляє про почастішання випадків шахрайства з оформленням закордонних паспортів Фото: біометричний паспорт (dpsu.gov.ua)

У деяких випадках у шахрайстві задіяні співробітники міграційної служби

В Україні почастішали випадки шахрайства з оформленням закордонних паспортів. Про це повідомляє пресс-служба Державної міграційної служби України.

"Велика кількість бажаючих оформити закордонний паспорт і черги в підрозділах створили умови для посередників-шахраїв, які пропонують "допомогу" в оформленні паспорта без черги за 1,3 або 5 днів. Більше усього можуть зробити такі посередники" - це сприяння в оформленні документів "без черги". Часом не обходиться і без недобросовісних працівників міграційної служби, яких все частіше виявляють правоохоронці. Однак часто подібні пропозиції - шахрайство, оскільки жодна туристична фірма або будь-яка інша особа не може гарантувати ні потрапляння людини в підрозділ міграційної служби позачергово, ні виготовлення паспорта в короткий термін", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 липня президент України Петро Порошенко заявив, що майже 5 млн. українців оформили біометричні закордонні паспорти.