ua en ru

Мігранти в Європі: ЄС розширить навчання берегової охорони в Лівії

Мігранти в Європі: ЄС розширить навчання берегової охорони в Лівії Фото: африканські біженці біля берегів Європи (UNHCR UN Refugee Agency)

Запобігати нелегальним перевезенням людей навчатимуть і поліцейських

Євросоюз планує розширити навчання співробітників лівійської берегової охорони для ефективнішої боротьби з нелегальною міграцією до Європи з Північної Африки. Запобігати нелегальним перевезенням людей навчатимуть і поліцейських, передає DW.

Зазначено, що донині в рамках операції ЄС "Софія" навчали тільки лівійських військових.

Як повідомляється, на розширення навчань лівійської поліції планують виділити 30 мільйонів євро, ще 16 млн євро може окремо виділити Італія, яка потерпає від напливу біженців.

За даними ООН, у 2017 році берегів Європи дісталися близько 156 тисяч людей, які перетнули Середземне море. Ще три тисячі мігрантів загинули під час небезпечної подорожі так званим "центральним маршрутом" біженців між Лівією та Італією.

Операція ЄС "Софія" почалася в липні 2015 року. Нещодавно мандат місії продовжили до кінця 2018-го. Мета зусиль - скоротити потік біженців із Північної Африки до берегів Європи та протидіяти контрабанді людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля узбережжя Західної Лівії перекинувся човен із мігрантами з Африки, в результаті чого загинули не менше п'яти осіб.