ua en ru

МЗС: Україну з робочим візитом відвідає міністр закордонних справ Швеції К.Більдт.

Україну з робочим візитом відвідає Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко проведе переговори з главою зовнішньополітичного відомства Швеції 8 квітня, а вже 9 квітня К.Більдт відвідає Автономну Республіку Крим, де зустрінеться з керівництвом Ради міністрів та Верховної Ради АР Крим, а також матиме низку зустрічей з представниками місцевих органів влади Бахчисарая і Севастополя. Також планується зустріч К.Більдта з командувачем ВМС ЗС України В.Максимовим.
В центрі уваги зустрічей глави зовнішньополітичного відомства Швеції з керівництвом України будуть питання активізації українсько-шведського співробітництва в політичній, торговельно-економічній та енергетичній сферах, а також перспектив сприяння розвитку українських регіонів, зокрема АР Крим. Окрему увагу буде приділено темі європейської інтеграції України, лібералізації візового режиму між Україною та ЄС і можливостям ефективного впровадження програм та ініціатив ЄС.