ua en ru

МЗС заявляє, що водій генконсульства України не порушував правила руху

МЗС заявляє, що водій генконсульства України не порушував правила руху Фото: Мар'яна Беца

Причиною аварії могли стати погодні умови

Водій автомобіля генконсульства України, який збив насмерть пенсіонерку в Санкт-Петербурзі (РФ), не порушував правил дорожнього руху, причиною аварії могли стати погодні умови. Про це заявила речник Міністерства закордонних справ України (МЗС) Мар'яна Беца, передає 112 Україна.

За її словами, водій перебував при виконанні службових обов'язків і не порушував ПДР. У МЗС поки не повідомили, чи був у салоні автомобіля ще хтось, і чи має водій дипломатичний імунітет.

"Ми висловлюємо щирі співчуття родині загиблої. Причиною аварії, імовірно, стало складні погодні умови і стан дорожнього покриття. На даний момент тривають слідчі дії", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що у Санкт-Петербурзі (Росія) вчора, 17 січня, автомобіль Генерального консульства України, за кермом якого був водій дипмісії, вилетів на тротуар і збив 67-річну жінку. Постраждалу госпіталізували, але, незважаючи на зусилля медиків, вона померла. За фактом порушено кримінальну справу за статтею 265 (порушення правил дорожнього руху, що призвело з необережності смерть людини).

У свою чергу, водій консульства заявив про те, що через ожеледицю він не впорався з управлінням.