ua en ru

МЗС заявляє про відсутність порушень прав нацменшин в Україні

Міністерство закордонних справ України заявляє про відсутність порушень прав національних меншин в Україні.

Міністерство закордонних справ України заявляє про відсутність порушень прав національних меншин в Україні. Про це йдеться у заяві МЗС, розповсюдженій його прес-службою.

"Коментар МЗС Росії щодо нібито порушення прав національних меншин в Україні є черговим свідченням наскрізь фальшивої істерії, якою керується російська сторона, переслідуючи одну єдину мету - порушити мир і спокій в нашій державі, виправдати свої агресивні дії в Криму. Після повного провалу російських аргументів в рамках ООН такі заяви є спробою компенсувати викривленість власного погляду на реальний стан речей. Як чітко засвідчують представники іноземних держав, національні громади яких згадуються в коментарі російського МЗС, в Україні відсутні будь-які порушення прав і культурних потреб як німців, чехів та угорців, так і будь-яких інших національних меншин. Про повне дотримання нашою державою прав і потреб національних меншин свідчать і численні заяви відповідних міжнародних організацій", - йдеться у заяві.

На думку МЗС України, російська сторона свідомо продовжує кампанію дезінформації, яка ґрунтується не на фактах, а на припущеннях та вигадках.

"Закликаємо МЗС Росії припинити дезінформувати власний народ та міжнародне співтовариство та вжити кроки з метою усунення тих конкретних фактів порушень прав національних менших у власній державі, занепокоєння щодо яких неодноразово висловлювалося як МЗС України, так і провідними міжнародними організаціями", - говориться у заяві.