ua en ru

МЗС завтра може направити Будапешту ноту про висилку консула Угорщини

МЗС завтра може направити Будапешту ноту про висилку консула Угорщини Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Раніше Клімкін запропонував Сійярто відкликати консула

Україна завтра, 4 жовтня, може направити угорській стороні ноту про необхідність покинути територію України консулу Угорщини у Берегові. Про це сьогодні на спільній прес-конференції з главою Міністерства закордонних справ (МЗС) Молдови Тудором Уляновскі повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я запропонував Петеру Сійярто його відкликати, у нього є дипломатичний тиждень. Якщо цього не станеться, а я так розумію, що цього не станеться, то ми завтра передамо ноту угорській стороні про те, що він повинен залишити свою роботу в Україні, відповідно і країну... Він покине країну, звичайно ж, сам", - сказав міністр.

Нагадаємо, 26 вересня Клімкін провів годинну зустріч з із главою Міністерства закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, під час якої запропонував йому самостійно відкликати угорського консула із Закарпаття.

1 жовтня прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер повідомив, що Угорщина не має наміру відкликати свого генерального консула або консула у населеному пункті Берегове, незважаючи на рекомендації України.