ua en ru

МЗС Угорщини відмовилось відкликати консула з України

МЗС Угорщини відмовилось відкликати консула з України Фото: Тамаш Менцер (kormany.hu)

Угорщина не має наміру відкликати свого генконсула, незважаючи на рекомендації України

Угорщина не має наміру відкликати свого генерального консула або консула у населеному пункті Берегове, незважаючи на рекомендації України. Про це заявив прес-секретар МЗС Угорщини Тамаш Менцер, повідомляється на сайті уряду країни.

"Угорщина не буде відкликати свого генерального консула або консула з Берегового у зв'язку з цими справами, незалежно від того, наскільки сильно українці рекомендують це зробити", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів годинну зустріч з главою Міністерства закордонних справ угорської республіки Петером Сійярто, під час якої запропонував йому самостійно відкликати угорського консула з Закарпаття.

Як відомо, раніше розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів у Береговому. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною. Також відзначимо, що на Закарпатті викрили щонайменше 39 осіб з подвійним громадянством. В основному, зазначили в ДПСУ, це паспорти Угорщини.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко раніше заявив, що ГПУ зареєструвала кримінальне провадження через отримання українцями подвійного громадянства. Кримінальне провадження за фактами видачі громадянам України паспортів Угорщини у населеному пункті Берегове Закарпатської області розслідується за статтею про державну зраду.