ua en ru

У МЗС обурені відмовою суду РФ у перегляді вироку Сенцову і Кольченко

У МЗС обурені відмовою суду РФ у перегляді вироку Сенцову і Кольченко Фото: справа Сенцова-Кольченко

МЗС України вимагає припинити порушення прав українців

Міністерство закордонних справ України висловлює обурення у зв'язку з рішенням Верховного суду Російської Федерації відмовити в передачі справи громадян України Олега Сенцова і Олександра Кольченко та їх касаційних скарг для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції. Про це повідомляє прес-служба МЗС.


Повідомляється, що 25 серпня 2015 Олега Сенцова і Олександра Кольченко незаконно засудили на 20 і 10 років відповідно з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

"Тому розглядаємо таке рішення вищого судового органу Російської Федерації не тільки позбавленням незаконно засуджених українців права на об'єктивний розгляд справи в суді вищої судової інстанції, але і новим підтвердженням політичного замовлення у цій справі і компрометацією російської судової системи як незалежної гілки влади", - йдеться в повідомленні

Відзначимо, що російська влада запропонувала засудженим українцям Олегу Сенцову, Сергію Литвинову і Юрію Солошенко подати заяви про помилування.

"Вимагаємо від Росії негайно припинити цинічне порушення прав наших співвітчизників, звільнити їх і повернути в Україну", - додали в МЗС.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ спростило процес видачі віз іноземним громадянам завдяки використанню інформаційно-телекомунікаційної системи "Віза".