ua en ru

МЗС: Угорщина діє так, ніби Закарпаття - її територія

МЗС: Угорщина діє так, ніби Закарпаття - її територія Фото: Василь Боднар (carpathia.gov.ua)

За словами Боднара, мова йде не лише про видачу паспортів

Угорщина почала діяти так, немов Закарпаття її територія. Про це в коментарі DT.UA заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає РБК-Україна.

За словами Боднара, мова йде не лише про видачу паспортів або запровадження посади "урядового вповноваженого, відповідального за розвиток Закарпатської області" Угорщиною.

"Якщо Україна не реагуватиме на такі дії Будапешта, то ця безкарність призведе до непередбачуваних наслідків. Наша мета - показати, що на регіон поширюється український суверенітет, який ми захищатимемо", - наголосив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина незадоволена тим, що Україна, на думку Будапешта, затягує узгодження кандидатури нового угорського посла.

Крім того, раніше повідомлялося, що Україна влаштує висланого з Угорщини дипломата в Ужгороді. Крім того, міністр закордонних справ Павло Клімкін назвав дії Угорщини щодо українського консула "неадекватними".

4 жовтня Україна заявила угорському консулу Ерно Кешкеню в Берегові (Закарпатська область), що він повинен покинути територію України протягом наступних 72 годин. Також угорського дипломата оголосили персоною нон-грата.