ua en ru

МЗС Угорщини відкликав свого посла з Нідерландів

МЗС Угорщини відкликав свого посла з Нідерландів Фото: прапор Угорщини (pixabay.com/lmaresz)

Голландський дипломат розкритикував угорський уряд

Міністерство закордонних справ (МЗС) Угорщини відкликало свого посла з Нідерландів через різку критики з боку голландського дипломата угорського уряду. Про це повідомляє DW.

"МЗС Угорщини відкликає свого посла Нідерландів у відповідь на критику послом Нідерландів в Угорщині політики уряду Віктора Орбана", - йдеться в заяві від 25 серпня 2017 року міністра закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

За його словами, відносини з Нідерландами на рівні послів "вщухнуть на невизначений строк". Міністр додав, що дипломатичні відносини будуть відбуватися на рівні повірених у справах.

Зазначимо, раніше голландський дипломат несхвально відгукнувся про політику нинішнього угорського уряду в одному з інтерв'ю.

Так, він піддав критиці "корумпованість та ксенофобські кампанії", які проводить уряд Віктора Орбана. Він також порівняв дії угорського уряду щодо створення "образів ворога" з тактикою "релігійних фанатиків".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глави МЗС Сербії та Македонії зустрічаються для вирішення дипломатичного конфлікту між країнами, у якому Белград раптово відкликав усіх своїх співробітників з посольства в Скоп'є.